Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο.

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Σύσσωμη στο Act4Greece για υψηλές κοινωνικές αποδόσεις

 

Ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους συνεργάτες, δίκτυα και πελάτες της Εθνικής Ασφαλιστικής να στηρίξουν την πρωτοβουλία Act4Greece απηύθυνε η διοίκηση της εταιρείας η οποία σύσσωμη παραβρέθηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στην δράση αυτή της Εθνικής τράπεζας.

Η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Λούκα Κατσέλη ο πρόεδρος της Ασφαλιστικής κ. Χριστόφορος Σαρδελής, ο αν. Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σταύρος Κωνσταντάς, ο πρόεδρος της «ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική» κ. Νίκος Μακρόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής κ. Γιώργος Ζαφείρης, και όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη της ασφαλιστικής μαζί με εκατοντάδες συνεργάτες που γέμισαν την αίθουσα της εκδήλωσης δήλωσαν την απόλυτη στήριξή τους σε αυτή την πρωτόγνωρη προσπάθεια που αποσκοπεί να στηρίξει οικονομικά ή σε είδος προσπάθειες με αντίκτυπο στην κοινωνία.

Οι επικεφαλής της Εθνικής κάλεσαν τους συνεργάτες να ενεργοποιηθούν και να απευθυνθούν στους ασφαλισμένους της εταιρείας φέρνοντας και άλλους στο πρόγραμμα Act4Greece μια διαδικτυακή πλατφόρμα η οποία στηρίζεται από εγνωσμένου κύρους ιδρύματα (Ωνάσειο, Λάτση, Μποδοσάκη κ.α)  και αποσκοπεί στην ενεργοποίηση των πολιτών και των επιχειρήσεων σε μια προσπάθεια εθελοντισμού και στήριξης ευάλωτων ομάδων και παροχής με ανιδιοτέλεια, κοινωνικού, πολιτιστικού, και οικονομικού  έργου.

Το Act4Greece με σύνθημα «Η δύναμη των πολλών στην πράξη» είναι ένα πρόγραμμα «Συμμετοχικής Χρηματοδότησης» (crowdfunding) το οποίο ξεκίνησε η Εθνική Τράπεζα καινοτομώντας καθώς στην Ευρώπη μόνο 6 αντίστοιχες πρωτοβουλίες έχουν αναληφθεί. Στόχος είναι να συγκεντρώνει χρήματα ή είδη, και να βρίσκει πόρους που στηρίζουν σημαντικά έργα με κοινωνικό σκοπό.

 

Το Act4Greece ανήκει στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και στην Ελλάδα κάνει πρεμιέρα αρχικώς με 4 δράσεις τις οποίες η κυρία Κατσέλη παρουσίασε μαζί με την συνολική πρωτοβουλία. Οι δράσεις αυτές είναι:  1. Παροχή γευμάτων σε σχολεία της Δυτικής Αττικής, 2. Παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε κατοίκους ακριτικών νησιών, 3. Εκπαιδευτική Κατάρτιση ξεκινώντας με έρευνα για την ελληνική επανάσταση του 1821 και 4. Επισκευή και εκσυγχρονισμό δύο θεάτρων

Μεταξύ άλλων η κυρία Κατσέλη αναφερόμενη στο  Act4Greece το οποίο και παρουσίασε στο κοινό είπε πώς είναι ένας διαδικτυακός κόμβος που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας που θέλει να προσφέρει κάτι για το κοινό καλό και τις δράσεις του προγράμματος. Ο κ. Σαρδελής επισήμανε πώς η ενεργοποίηση της Εθνικής στο Act4Greece αποτελεί την είσοδο της εταιρείας σε μια νέα διαδρομή και βάζει θεμέλια για το μέλλον.

Ο κ. Κωνσταντάς κάλεσε τους παρευρισκόμενους συνεργάτες να διαδώσουν το πρόγραμμα και να ευαισθητοποιήσουν τους ασφαλισμένους –πελάτες της Εθνικής. Ο κ. Ζαφείρης χαρακτήρισε το Act4Greece υπόθεση όλων των ανθρώπων της Εθνικής και ζήτησε την ενεργοποίηση όλων ώστε από κάθε ασφαλιστήριο της Εθνικής να αποδίδεται και κάτι στο Act4Greece και να γυρίζει πίσω στην κοινωνία.

 

 

Του Γιάννη Βερμισσώ. 9.5.2016