Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο.

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.

Αλλαγές στην ασφαλιστική αγορά «βλέπει» ο ΣΥΡΙΖΑ

Σημαντική αλλαγή στα μέχρι τώρα δεδομένα συνιστά και για τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης η νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Η ασφαλιστική αγορά αναμένει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης αλλά και τις ενδεχόμενες αλλαγές στις οποίες μπορεί να προχωρήσει όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά στις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών οι οποίες ενδεχομένως θα συμπαρασύρουν και τις διοικήσεις των θυγατρικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Τα σημαντικότερα στελέχη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς είχαν στο πρόσφατο παρελθόν επαφές με σημερινούς υπουργούς ενώ στελέχη της κυβέρνησης κυρίως από το χώρο των ΑΝΕΛ που έχουν και προσωπικές σχέσεις με υψηλόβαθμους παράγοντες της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Πάντως σε πρώτη φάση αυτό που αναμένει η αγορά είναι η νομοθετική πρωτοβουλία για το Επικουρικό Ταμείο των εργαζομένων στις ασφαλιστικές εταιρείες το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ, η οποία θα επαναφέρει το παλαιότερο καθεστώς σε ότι αφορά τις εισφορές (ποσοστό επί της παραγωγής). Να σημειωθεί ακόμη ότι πολλά στελέχη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς έχουν εκφράσει τον έντονο προβληματισμό τους για ορισμένες από τις θέσεις που διατύπωσε η Επιτροπή Χρηματοπιστωτικού του Σύριζα για την ιδιωτική ασφάλιση όπως είναι η Δημιουργία Επιτροπής Ιδιωτικής Ασφάλισης με την συμμετοχή κράτους – εργοδοτών – εργαζομένων – καταναλωτικών οργανώσεων – διαμεσολαβούντων, η θέση για κατάργηση των μέτρων που «επιτρέπουν την εκμετάλλευση του δημόσιου συστήματος δομών και υποδομών υγείας από τις ασφαλιστικές», η θέσπιση ενός «ελάχιστου τεχνικού ασφαλίστρου στον κλάδο αυτοκινήτου».

 

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα NEXTDEAL τεύχος 331, που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.