Διαβεβαιώσεις για την διασφάλιση «αφορολόγητου για τους ασφαλιστές» λαμβάνει το ΕΕΑ από το υπουργείο Οικονομικών απαντώντας σε σχετικά αιτήματα που έχουν υποβληθεί στην πολιτική ηγεσία και συγκεκριμένα στον κ. Τρ. Αλεξιάδη τον οποίο έχει επισκεφθεί ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου και της ΕΑΔΕ κ. Δ. Γαβαλάκης και από κοινού έθεσαν σειρά θεμάτων που απασχολούν τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των συναντήσεων εκτιμάται ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το αίτημα των ασφαλιστών μέσα από τα υπομνήματα και τις προσωπικές παρεμβάσεις και θα προχωρήσει στην υιοθέτησή του. Όπως αναφέρουν αρμόδιοι παράγοντες αυτό που έχει ζητηθεί από την κυβέρνηση είναι να αναγνωρίσει έκπτωση φόρου (αφορολόγητο ποσό), διατηρώντας τον τρόπο υπολογισμού των καθαρών εσόδων (έσοδα μείον επαγγελματικές δαπάνες).

Καθώς, μετά και τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών στα καθαρά κέρδη, εξαντλείται κάθε περιθώριο φοροδοτικής ικανότητας. Ακόμα κατά τις πληροφορίες έχει ζητηθεί να αναγνωρισθεί η δυνατότητα σε όποιους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές το επιθυμούν, σε συνεννόηση και με τις Ασφαλιστικές Εταιρείες, να εντάσσονται στην διαδικασία μηνιαίας παρακράτησης φόρου 20% επί των αποδοχών τους

19.7.2016