Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο.

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.

Ποια είναι τα μερίδια αγοράς των δέκα πρώτων σε παραγωγή ασφαλιστικών εταιρειών για το 2017;

Περίπου αναλλοίωτη παρέμεινε η εικόνα αναφορικά με τα μερίδια αγοράς των δέκα πρώτων σε παραγωγή ασφαλιστικών εταιρειών της χώρας για την χρήση 2017.

Από τα στοιχεία που συγκέντρωσε το nextdeal.gr από τις ίδιες τις εταιρείες προκύπτει ότι οι περισσότερες αύξησαν την παραγωγή τους σε σχέση με το σύνολο τη αγοράς. Σημειώνεται ότι το 2017 έκλεισε με σχεδόν αμετάβλητη την παραγωγή σε σχέση με το 2016 (+0,05%) στα 3,78 δισ. Ευρώ.

Από τις δέκα μεγαλύτερες σε παραγωγή ασφαλιστικές εταιρείες αύξησαν ελαφρώς το μερίδιο τους η Εθνική Ασφαλιστική, η Interamerican η MetLife, η Generali Hellas, η Ευρωπαϊκή Πίστη, η Ergo και η AXA, καθώς κατέγραψαν αύξηση παραγωγής έστω και μικρή αλλά πάντως μεγαλύτερη από το μέσο όρο της αγοράς.

Η Allianz εμφανίζεται με μειωμένη παραγωγή καθώς ένα μέρος αυτής προέρχονταν από την Κύπρο, η οποία τώρα δραστηριοποιείται στην εκεί αγορά με υποκατάστημα, ενώ το 2017 έληξε και η συνεργασία της με Κυπριακή τράπεζα, με αποτέλεσμα να «χάσει» ένα τμήμα της παραγωγής.

Επίσης, ελαφρώς μειωμένο είναι και το μερίδιο της Eurolife και της NN Hellas, οι οποίες κατέγραψαν μικρή μείωση παραγωγής το 2017 σε σχέση με το 2016. Τέλος, να σημειωθεί ότι από τις δέκα εταιρείες η NN Hellas και η MetLife δραστηριοποιούνται μόνο στον κλάδο ζωής.

Πηγή: