Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο.

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.

Σε 2 μήνες η απόφαση για το Επικουρικό Κεφάλαιο

 

Σε περίπου δύο μήνες αναμένεται η απόφαση για το Επικουρικό Κεφάλαιο από το Τέταρτο Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου που εκδίκασε σήμερα την αίτηση αναίρεσης της εκδοθείσας κατά την ειδική διαδικασία των διαφορών για ζημιές από αυτοκίνητο υπ αριθμό 345/2013 απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Ιωαννίνων.

Το Ανώτατο Δικαστήριο καλείται να αποφανθεί εάν ο νόμος 4092/2012 ο οποίος στο άρθρο 4 περιλαμβάνει τις διατάξεις με τις αλλαγές στα όρια αποζημίωσης που καταβάλλει το Επικουρικό, κινείται στο πλαίσιο του συντάγματος.

Σε παρέμβασή τους τέσσερις δικηγορικοί σύλλογοι ζήτησαν να κηρυχθεί ο νόμος αντικοινοτικός και αντισυνταγματικός, ενώ από πλευράς της ΕΑΕΕ υπήρξε παρέμβαση από τον καθηγητή Ιωάννη Ρόκα, πρόεδρο του Ελληνικού Συλλόγου Ασφαλιστικής Επιστήμης.

Μέχρι την προσεχή Παρασκευή 23 Ιανουαρίου όλες οι πλευρές θα πρέπει να έχουν καταθέσει εγγράφως τις απόψεις τους και ο Άρειος Πάγος καλείται να αποφανθεί εάν ο νόμος 4092/2012, κινείται στο πλαίσιο του συντάγματος και της κοινοτικής νομοθεσίας.

Για λογαριασμό του nextdeal.gr ο Κωστής Σπύρου ήταν παρών στη δίκη, παρακολουθεί το θέμα και θα σας ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις.