Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο.

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.

Χρέη σε νοσοκομεία του εξωτερικού έχει ο ΕΟΠΥΥ , ενώ του οφείλουν πάνω από 100 εκ ευρώ ξένα ασφαλιστικά ταμεία

Ο φαύλος κύκλος των οφειλών του ΕΟΠΥΥ επεκτείνεται και εκτός Ελλάδος όπου έχει οφειλές κοντά στα 140 εκ ευρώ σε νοσοκομεία του εξωτερικού , την ίδια στιγμή που υπάρχουν φέσια στον ΕΟΠΥΥ από ξένα ασφαλιστικά ταμεία από νοσηλεία ασφαλισμένων τους στην Ελλάδα .

432432Το θέμα των οφειλών αυτών μάλιστα είναι έντονο καθώς στις 31 Μαΐου η συγκεκριμένη οφειλή καθίσταται ληξιπρόθεσμη, κάτι που σημαίνει ότι απαιτείται να βρεθεί ρευστό την τελευταία στιγμή.
Ειδικότερα από το ελληνικό Δημόσιο απαιτούν τα ανεξόφλητα νοσήλια η Ελβετία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Μ. Βρετανία, σύμφωνα με τα στοιχεία. Αυτά αφορούν επεμβάσεις ή άλλες ιατρικές πράξεις στο εξωτερικό, στις οποίες υποβλήθηκαν Έλληνες ασφαλισμένοι μετά από έγκριση του ασφαλιστικού τους φορέα.
Την ίδια στιγμή τα χρέη ξένων ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ φθάνουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ , ενώ όπως επισημαίνουν στελέχη της ασφάλισης ο ΕΟΠΥΥ έχει μεγάλες απώλειες από νοσήλια , λόγω της έλλειψης οργάνωσης , από νοσηλείες αλλοδαπών κυρίως τουριστών που δεν εισπράττονται από τα ασφαλιστικά τους ταμεία.