Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο.

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.

2015: Έτος συρρίκνωσης;

ΣΤΟ ΠΙΟ ΚΡΊΣΙΜΟ έτος των τελευταίων χρόνων εισήλθε η ελληνική και η ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά. Το2015 είναι ο τελευταίος χρόνος προσαρμογής και προετοιμασίας για την υλοποίηση από το 2016 της νέας οδηγίας «Φερεγγυότητα ΙΙ» (Solvency II).

Για την Ελλάδα η νέα οδηγία σηματοδοτεί μία θεσμική εξέλιξη εύρους ανάλογου του νομοθετικού διατάγματος 400/1970 (Φ.Ε.Κ. Α” 10) «Περί Ιδιωτικής Επιχειρήσεως Ασφαλίσεως», που καθόρισε το σύγχρονο τρόπο λειτουργίας της ασφαλιστικής αγοράς.

Αν έχει μία αξία για τον πολίτη αυτής της χώρας και τον ασφαλιστικό σύμβουλο η νέα οδηγία είναι αυτής της ενίσχυσης τη αξιοπιστίας της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και η ενίσχυση του ανταγωνισμού!

Θέλουμε όλοι να ελπίζουμε με την «Solvency II» θα μπει ταφόπλακα σε παιδικές ασθένειες της ελληνικήςασφαλιστής αγοράς.

Παράλληλα μακάρι όλες οι εταιρείες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας οδηγίας αν και είναι φανερό ότι περισσότερο λειτουργεί υπέρ των μεγάλων ευρωπαϊκών ομίλων.

Όμως θα ήταν σε βάρος των πολιτών η δημιουργία μονοπωλιακών καταστάσεων στον ασφαλιστικό κλάδο. Η ισορροπία ανάμεσα σε υγιή, ισχυρά κεφαλαιακά επιχειρηματικά σχήματα και πολλές ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να επιτευχθεί προς όφελος της αγοράς και των πολιτών.

Λάμπρος Καραγεώργος