Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο.

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.

Συνεργασία της Εθνικής Ασφαλιστικής με τον Όμιλο Affidea, Υγεία & Ιατρικό Αθηνών

Φροντίζουμε για την Υγεία και την Εξυπηρέτηση των Ασφαλισμένων μας.

 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την νέα συνεργασία της Εθνικής Ασφαλιστικής με τον Όμιλο AFFIDEA για την κάλυψη της πρωτοβάθμιας φροντίδας των ασφαλισμένων μας με Ατομικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Οι ασφαλισμένοι μας   από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα μπορούν να διενεργήσουν τις διαγνωστικές τους εξετάσεις στα διαγνωστικά κέντρα του Ομίλου AFFIDEA.

O Όμιλος AFFIDEA είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιώτες παρόχους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ευρώπη, μέσω του Δικτύου Διαγνωστικών Κέντρων του που δραστηριοποιούνται σε 18 χώρες.

Στην Ελλάδα, με ένα εκτεταμένο Δίκτυο Διαγνωστικών Κέντρων και με συνεργασίες κύρους όπως αυτές με τον Όμιλο Υγεία και τον Όμιλο Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, τα εξωτερικά ιατρεία των οποίων λειτουργούν σαν Διαγνωστικά Κέντρα, διασφαλίζεται η εύκολη πρόσβαση των ασφαλισμένων μας σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υψηλού επιπέδου σε περισσότερα από 500 σημεία.

Επιπλέον θέτουμε στη διάθεσή τους εκτεταμένο δίκτυο 4.033 συνεργαζόμενων γιατρών σε όλη την Ελλάδα, για απεριόριστες ιατρικές επισκέψεις σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Με γνώμονα την αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους μας με Ατομικό ή Ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο μέσω της διεύρυνσης των συνεργασιών και των συνεργιών μας σε όλα τα επίπεδα, είμαστε σίγουροι ότι όλες οι παρακάτω ενέργειες θα συμβάλουν θετικά στη διατήρηση του πελατολογίου μας, στην πρόσκτηση νέων εργασιών και στη διείσδυση σε νέες αγορές.

Για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μας, το Κέντρο Εξυπηρέτησης για θέματα Υγείας μέσω του 18189 (επιλογή 2 και αμέσως μετά επιλογή 3,1 για Ατομικά ασφαλιστήρια) είναι στη διάθεση τους για να συντονίσει όλες τις διαδικασίες.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε  να σας ενημερώσουμε ότι για την ανάλωση του ανώτατου ορίου της κάλυψής των ασφαλισμένων εξασφαλίσαμε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές και είναι οι τιμές ΦΕΚ. Με τις τιμές αυτές θα χρεώνεται α) η τυχόν συμμετοχή τους στο κόστος των εξόδων, αν αυτό προβλέπεται από το ασφαλιστήριο συμβόλαιό τους και β) η  τυχόν υπέρβαση του ανώτατου ορίου των διαγνωστικών του εξετάσεων.

Λόγω των παραπάνω αλλαγών, οι ασφαλισμένοι θα λάβουν προσωπική ενημερωτική επιστολή.

Σημαντικές Πληροφορίες για την Νέα Συνεργασία

Α. Εγκρίσεις

  • Αυτοματοποιημένο σύστημα εγκρίσεων ελαχιστοποιώντας τον απαιτούμενο για την έγκριση των εξετάσεων χρόνο.
  • Σε περίπτωση διαφορετικής άποψης στην έγκριση εξετάσεων/ παραπεμπτικού, επικρατεί η άποψη του γιατρού της Εθνικής Ασφαλιστικής.
  • Παραπεμπτικό που εκδίδεται από ιατρό του δικτύου, εκτελείται χωρίς καμία περικοπή, εφόσον έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενοι όροι/ διαδικασίες έκδοσής του.
  • Αποστολή παραπεμπτικών για έγκριση στο mail ethniki@affidea.com και στο Fax 213 0887498 & 213 0887499.

Β. Τιμολόγηση

  • Ενιαίος τιμοκατάλογος εξετάσεων. Η ανάλωση του ανώτατου ορίου κάλυψης (πλαφόν) θα γίνεται με βάση τον τιμοκατάλογο ΦΕΚ.
  • Εξαιρούνται εξετάσεις που δεν έχουν ενταχθεί στον ΦΕΚ, οι ακτινογραφίες και οι υπέρηχοι. Στις  περιπτώσεις αυτές η συμφωνημένη χρέωση δεν θα ξεπερνά το 50% του ιδιωτικού τιμοκαταλόγου.
  • Συμμετοχή ασφαλισμένου με βάση τον συμφωνημένο τιμοκατάλογο μεταξύ παρόχου και Εταιρίας (ΦΕΚ) σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου κάλυψής ή συμμετοχής του στα έξοδα ανάλογα με το πρόγραμμα ασφάλισης.
  • Μη επιβάρυνση του ορίου του ασφαλισμένου με συμμετοχή στο κόστος εξετάσεων (15%) με την προσκόμιση παραπεμπτικού ΕΟΠΥΥ.
    Ο ασφαλισμένος δεν πληρώνει το 15%,  το όριό του επιβαρύνεται με το ποσοστό αυτό (15%) (ΦΕΚ).
  • Σε νομούς και περιφέρειες που δεν υπάρχει δίκτυο διαγνωστικών κέντρων και η απόσταση από τον τόπο διαμονής του ασφαλισμένου υπερβαίνει τα 50 χλμ., θα γίνεται απολογιστική κάλυψη των εξόδων με βάση την παραπάνω συμφωνημένη τιμολόγηση.

Γ. Δίκτυο

Δ. Επείγοντα Περιστατικά

  • Στα επείγοντα ενεργοποιείται πρώτα το πλαφόν των δωρεάν παροχών των επειγόντων των Νοσοκομείων* και μετά οι διαγνωστικές. Εξαιρούνται οι ιατρικές πράξεις, φάρμακα & υλικά.

 

* 400€ ανά περιστατικό στον Όμιλο Υγεία και στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών για ενήλικες

*400€ ανά περιστατικό στο Μητέρα για παιδιά

*500€ κατ’ έτος στις Παιδιατρικές Κλινικές του Ιατρικού Αθηνών και του Διαβαλκανικού

 

Δείτε εδώ: