Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο.

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.

Πώς θα κάνω την σωστή επιλογή ενός ασφαλιστικού προγράμματος

Η σωστή επιλογή ασφαλιστικού προγράμματος, είναι το δυσκολότερο στάδιο, μέσα στην διαδικασία ασφάλισης.

Η κάθε ασφαλιστική εταιρεία διαθέτει μία σειρά ασφαλιστικών προϊόντων, που έχουν σχεδιαστεί να δίνουν λύσεις στην οποιαδήποτε  ασφαλιστική ανάγκη, του υποψηφίου πελάτη της.

Ποιο όμως είναι το πρόγραμμα που ταιριάζει σε μένα και πώς θα κάνω σωστή επιλογή των καλύψεων που χρειάζομαι;

Οι παλαιότεροι ασφαλιστικοί σύμβουλοι, συνήθως μάθαιναν ένα πρόγραμμα και αυτό το πρόγραμμα το έδιναν σε όλους τους πελάτες τους, λες και όλοι είχαν τις ίδιες ασφαλιστικές ανάγκες.

Αυτό το εντόπισε και ο νομοθέτης (Τράπεζα της Ελλάδος) και με το προεδρικό διάταγμα 190/2006 καθώς επίσης με την εκτελεστικές πράξεις του διοικιτή της ΤτΕ 30 & 31 του 2013  το άλλαξε.

Ο κάθε ασφαλιστικός σύμβουλος πρέπει συζητώντας με τον υποψήφιο πελάτη του, να εντοπίσει ποιες ασφαλιστικές ανάγκες έχει η κάθε οικογένεια και αφού τις εντοπίσει να τις αξιολογήσει και ταυτόχρονα να προτείνει λύσεις  για τις ανάγκες αυτές. Αυτό σημαίνει, ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ένα έντυπο διερεύνησης ασφαλιστικών αναγκών και θα πρέπει να καταγράψει τις απαντήσεις που θα δώσει ο πελάτης του.

Ο πελάτης θα πρέπει να συνεργαστεί και να μπει στην διαδικασία της διερεύνησης ασφαλιστικών αναγκών, ώστε να είναι σίγουρος ότι η πρόταση ασφάλισης που θα του δοθεί θα αφορά τον ίδιο και τις ανάγκες της οικογένειάς του (όχι κάποιας άλλης), καθώς επίσης και να απαντήσει με ειλικρίνεια σε ό,τι τον ρωτήσει ο ασφαλιστικός σύμβουλος .

Χρονικά η διαδικασία αυτή δεν ξεπερνά τα 30 έως 40 λεπτά, ίσως ο πιο σημαντικός χρόνος που θα αφιερώσει κάποιος για να εξασφαλίσει τόσο την οικογένειά του, όσο και τον ίδιο.

Άλλωστε οι απαντήσεις οι οποίες θα δώσει, διασφαλίζονται από το ασφαλιστικό απόρρητο και είναι μέρος της διαδικασίας ασφάλισης.

Ο ασφαλιστικός σύμβουλος αφού επεξεργαστεί τα δεδομένα πρέπει να καταλήξει σε μια πρόταση ασφάλισης μέσα στα οικονομικά πλαίσια που μπορεί να πληρώσει ο υποψήφιος πελάτης και να ιεραρχήσει σε συνεργασία με τον πελάτη ποιες ανάγκες θα καλυφθούν.

Οι ανάγκες του πελάτη μεταβάλλονται (οικογενειακή κατάσταση, επαγγελματική κατάσταση, εισοδηματική κατάσταση, περιουσιακά στοιχεία, φορολογική κατάσταση, κ.α.), μέσα στη διάρκεια της ασφάλισης και γι αυτό και θα πρέπει η διαδικασία αυτή να επαναλαμβάνεται σε κάθε επέτειο του ασφαλιστηρίου.

Άρα θα πρέπει να γίνονται διορθωτικές πράξεις, που θα εξασφαλίζουν καλύτερα τον ασφαλισμένο, καθ’ όλη την διάρκεια του ασφαλιστικού προγράμματος.

Επικοινωνήστε μαζί μας, ώστε να γίνει εντελώς δωρεάν η μελέτη οικογενειακής προστασίας, για να είστε 100% βέβαιοι ότι η οικογένειά σας και εσείς ο ίδιος, θα είστε απόλυτα εξασφαλισμένος ό,τι και αν συμβεί.