Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο.

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.

Γλιτώστε από την τενοντίτιδα και την επικονδυλίτιδα χωρίς χειρουργική επέμβαση

Μια νέα θεραπεία με τοπική ένεση έρχεται να δώσει λύση αποτελεσματική σε κάθε είδους τενοντίτιδες, επικονδυλίτιδες και αρχόμενες αρθρίτιδες που ταλαιπωρούν τα χέρια μας.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή θεραπεία  με αυτόλογους παράγοντες από το αίμα του ασθενούς η οποία παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια Ημερίδας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικον» με  θέμα «Χειρουργική Τεντόνων Άνω και Κάτω Άκρων».

Η  θεραπεία εφαρμόζεται πλέον και στη χώρα μας  και έχει θεαματικά αποτελέσματα, αφού ο ασθενής αποφεύγει το χειρουργείο και ταυτόχρονα απαλλάσσεται από τους βασανιστικούς πόνους.

Σύμφωνα με το Χειρουργό  Ορθοπαιδικό- Μικροχειρουργό Χεριού κ Ιωάννη Ιγνατιάδη – αντιπρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού-Άνω  Άκρου, τα αποτελέσματα της πρωτοποριακής θεραπείας μπορούν να χαρακτηριστούν επαναστατικά καθώς οι ασθενείς στην πλειοψηφία των περιπτώσεων  αποφεύγουν το χειρουργείο και σταματούν να πονούν.

Η  εφαρμογή της όπως είπε, είναι απλή, γρήγορη και έχει άμεσα αποτελέσματα. Μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κατάλληλα εξοπλισμένο ιατρείο και από εξειδικευμένο ιατρό, γεγονός που μειώνει συνολικά το κόστος της επέμβασης, αφού δεν γίνεται  εισαγωγή σε νοσοκομείο.

Μετά τη διάγνωση της πάθησης, ξεκινά  με λήψη αίματος από τον ασθενή και στη συνέχεια γίνεται ειδική επεξεργασία  και λαμβάνεται   από το αίμα  πλάσμα πλούσιο σε ένα είδος «αντισωμάτων», τους λεγόμενους αυξητικούς  παράγοντες,  οι οποίοι εδράζουν στο περίβλημα των αιμοπεταλίων και έχουν αυξητικές-επουλωτικές ιδιότητες. Ακολούθως ο θεράπων γιατρός με σύριγγα κάνει έκχυση του πλούσιου σε παράγοντες πλάσματος  διαλύματος   στο σημείο του μεγίστου πόνου ή γύρω από αυτό σε πέντε κοντινά σημεία .

Για κάθε θεραπεία μπορεί να χρειασθούν 1-3 συνεδρίες ,ενώ η διαδικασία εφαρμογής δεν ξεπερνά τα 20-25 λεπτά. Μετά την έγχυση του διαλύματος το χέρι αναρτάται σε ένα περιλαίμιο για δυο ημέρες,  ενώ για δυο εβδομάδες δεν επιτρέπεται η καταπόνηση ,όπως συμβαίνει και στην θεραπεία με κορτιζόνη.