Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο.

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.

Πανελλήνια πρωτιά στον τομέα της χειρουργικής από το Ιατρικό Περιστερίου

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Περιστερίου, η πρώτη στην Ελλάδα Ενδοσκοπική Θεραπεία Κύστης Κόκκυγος (Endoscopic Pilonidal Sinus Treatment EPSIT) από τον Δρα Αναστάσιο Ξιάρχο. Η επέμβαση, διήρκησε μόλις είκοσι λεπτά και ο 33χρονος ασθενής, που έπασχε εδώ και 6 χρόνια από κύστη κόκκυγος, έλαβε εξιτήριο μετά από λίγες ώρες, ενώ την επόμενη κιόλας ημέρα επανήλθε κανονικά στις δραστηριότητές του.

Η πρωτοποριακή και ελάχιστα επεμβατική μέθοδος για την αντιμετώπιση των περιεδρικών συριγγίων και τηςκύστης κόκκυγος – παθήσεις που ταλαιπωρούν εκατομμύρια ανθρώπους – είναι ανώδυνη και αναίμακτη, χωρίς εκτομή ιστού, χωρίς χειρουργικό τραύμα και χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο ακράτειας, ενώ δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα και δε χρήζει νοσηλείας. Η επαναστατική μέθοδος ανακοινώθηκε στο παγκοσμίως αναγνωρισμένο, πιστοποιημένο πανεπιστημιακό κέντρο προηγμένης χειρουργικής IRCAD, στο Στρασβούργο.

«Τώρα πλέον η θεραπεία για τα περιεδρικά συρίγγια και την κύστη κόκκυγος γίνεται με ελάχιστα επεμβατική μέθοδο. Η διαδικασία γίνεται ενδοσκοπικά, χωρίς τη χρήση νυστεριού και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς, διότι αυτό εφαρμόζεται και στην πατρίδα μας με εξαιρετικά αποτελέσματα. Με ένα ειδικό ενδοσκόπιο, το συριγγοσκόπιο, το οποίο συνδέεται σε μικροσκοπική κάμερα όπως το λαπαροσκόπιο, μπαίνουμε στο στόμιο του συριγγίου, χαρτογραφούμε σε τρισδιάστατη οθόνη υψηλής ευκρίνειας την πορεία του και με laser ή RF (ραδιοσυχνότητες) καταστρέφουμε το επιθήλιό του, και ουσιαστικά, το ίδιο το συρίγγιο», αναφέρει ο χειρουργός Δρ Αναστάσιος Ξιάρχος, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής και Δ/ντης Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Περιστερίου, και συμπληρώνει:
«Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι εμφανή, με σημαντικότερα την ασφάλεια, λόγω της απουσίας χειρουργικού τραύματος, και την άμεση αποκατάσταση, καθώς η επέμβαση διαρκεί μόλις λίγα λεπτά, μπορεί να γίνει και με τοπική αναισθησία και η επιστροφή του ασθενούς στο σπίτι και στις καθημερινές δραστηριότητές του είναι άμεση. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο θεραπεύεται πλέον και η κύστη κόκκυγος».